Duurzame kleding

Om je verder op weg te helpen in de keuze van duurzame kleding leggen we je hier uit wat de verschillende mogelijkheden inhouden.

GOTS - Het wereldwijde erkende keurmerk voor de ECO-standaard in de kledingindustrie.
De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de internationaal toegepaste norm voor de verwerking van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels. De GOTS-standaard zorgt voor de veiligheids- en hygiënische omstandigheden in de productiefaciliteiten, zorgt voor naleving van sociale criteria zoals eerlijke lonen en definieert milieu-eisen in de hele productieketen.

Bio katoen - Kleding gemaakt van biologische katoen
Voor de productie van biologisch katoen is veel minder water nodig dan met conventioneel katoen en zo kan zelfs bij het maken van de grondstoffen voor de kleding al zuiniger worden omgaan met ons milieu. Biologisch katoen groeit ook zonder het gebruik van giftige pesticiden, herbiciden, synthetische meststoffen of genetisch gemodificeerde zaden. Als gevolg hiervan heeft productie veel minder impact op het milieu en zijn de biologisch organische producten huidvriendelijker.

Overige stoffen - Kleding gemaakt van andere milieuvriendelijk geproduceerde materialen.
De lage uitstoot in productie en de transparantie in de toeleveringsketen maken deze stoffen een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld conventionele viscose. Er zijn verschillende alternatieven zoals:
Tencel (ook wel Lyocell) is een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. De grondstof voor deze vezel is houtpulp net als voor viscose (rayon), terwijl het ook via het natspinproces gesponnen wordt. Het kenmerkende verschil zit in het oplossen van de houtvezels. Bij de viscose is dit geen milieuvriendelijk proces, bij Tencel wel. Daarbij is Tencel ook nog eens is lichtgewicht, zacht en erg comfortabel.
EcoVero is de duurzame versie van viscose. Qua uitstraling en gevoel is het vergelijkbaar met de materialen Tencel en Lyocell. De productie van EcoVero wordt, in tegenstelling tot die van viscose, uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. Het resulterende materiaal EcoVero heeft de lichtheid, glans en de comfortabele draagbaarheid van viscose, maar dan met een aanzienlijk minder milieubelastend productieproces.

PINKA service

Alle artikelen uit voorraad leverbaar

Niet goed? Geld terug!

14 dagen zichttermijn

Betaal veilig via iDeal, PayPal, MisterCash of overboeking

Vast verzendtarief van € 2.95 binnen Nederland

Bij PINKA veilig betalen met PayPal, MisterCash en iDeal